Як правильно варити каву в турці?

Залийте чисту питну воду до точки звуження турки. Поставте турку на плиту на середній вогонь (скажімо, 5 із 9). Чим довше варитиметься кава, тим щільніше буде текстура. Для невеликої турки на 100-150 мл рекомендую 2-4 хвилини, для 150-300 мл – 4-7 хвилин, але це вже справа смаку.

При нагріванні – не можна перемішувати каву! Загальний час приготування кава має бути близько 2-2,5 хв. Відповідно стежимо УВАЖНО! коли піна почне підніматися до краю турки (джезви) – і до МОМЕНТА, коли кава почне закипати – знімаємо турку з вогню.

Щоб дізнатися про дозування, потрібно виміряти скільки води міститься в турку до початку звуження шийки. Наприклад, якщо заявлений обсяг вашої турки становить 200 мл, ми рекомендуємо використовувати 150 мл води. Співвідношення кава і води в турці 1:10, тобто на 150 мл води вам потрібно взяти 15 г кава.

Related Post

Де можна побачити роботи Рафаеля?Де можна побачити роботи Рафаеля?

Лоджії Рафаеля, як і Станці, розташовані в Апостольському Палаці Ватикану. Спроектовані знаменитим архітектором Донато Браманте на замовлення Папи Юлія II, вони були розписані Рафаелем та його учнями.Apr 28, 2015 Рафаель

Як знищують рецепти в аптеці?Як знищують рецепти в аптеці?

8 Знищення рецептів проводиться у міру закінчення термінів зберігання не рідше одного разу на місяць шляхом спалювання або розриву з наступним замочуванням у розчині хлорного вапна. 9 Терміни зберігання в